Seuraa meitä myös muualla:

Villa Mandala:

Villa Mandala:

 

 

Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
Friday
Jan242014

Tiivistelmä RYT200h joogaopettajan koulutuksesta

 RYT200h joogaopettajan koulutus – ohjelmasisällöt 

 

Tekniikkaharjoittelu, 100 tuntia

Tämän modulin opinnoissa perehdytään joogatradition yleisimpiin tekniikoihin, kuten asana-, pranayama-, mantra-, kriya-, ja meditaatioharjoitteluun. Lisäksi painotamme yksilöllisten ruuminrakenteiden ja terveydentilojen ymmärrystä osana opetusta ja joogasarjojen rakentamista. Opit opettamaan joogaa asiakkaiden tarpeiden lähtökohdista ja räätälöimään osaamistasi erilaisiksi opetuskokonaisuuksiksi. Opetuksessa painotetaan teknisesti puhtaita ja anatomisesti terveitä asanalinjauksia. Kaikkia opettajaksi opiskelevia ohjataan ja avustetaan jokaisessa omaharjoituksessa sekä tekniikka-workshopissa heidän henkilökohtaisten tarpeidensa pohjalta. 

Koulutus alleviivaa sitä, että opettamiseen tarvitaan teoreettisen osaamisen ohella omaa kokemuksellista ymmärrystä joogaharjoittelusta.

Opetusmetodit, didaktiikka ja työ opettajana, 20 (+10) tuntia

Tämän modulin opinnoissa tuleva opettaja oppii, mitä on joogaopettaminen, ei pelkkä ohjaaminen. Opetusmetodeissa harjoitellaan asanakohtaisia avustamistekniikoita, katetaan eri oppimistyylien huomioinen osana opetustyötä (visuaalinen, auditiivinen ja kinesteettinen oppija), treenataan opettamisen osaamista yhtäaikaisesti monella tasolla (oman tekniikan, täsmällisen ja selkeän puheilmaisun ja yhtäaikaisen elävän asiakaskontaktin hallitseminen), tutkitaan erilaisia tapoja kohdata oppilas opetustilanteissa ja työstetään omaa opettamisen psykologiaa. Opetusosio sisältää myös katsauksen joogayrittämisen perusteisiin.

Anatomia ja fysiologia 30 (+10) tuntia

Anatomia ja fysiologia ovat keskeisiä elementtejä pätevässä, turvallisessa ja asiantuntevassa joogaopetuksessa. Opettajan tehtävä on lunastaa oppilaiden luottamus osoittamalla yksilöllisten ihmiskehojen ymmärryksensä. Hyvä opettaja huomioi ja ohjaa tarkkaan oppilaiden harjoitusta, jotta jooga on kehollisesti turvallista, mutta on myös rohkaiseva, jotta oppilas uskaltaa antautua myös omien rajojen kokeilulle. Emme opiskele vain kuivaa anatomiaa, vaan opimme anatomian ja fysiologian tärkeyden opetustyössä: joogan hyödyt, terveet liikeradat ja vammojen välttäminen.

Tämä moduli yhdistää sekä länsimaisen koululääketieteen opit että itämaisen joogatradition ymmärryksen kehomielen energia-anatomisesta järjestelmistä (kundaliini, nadit, chakrat, koshat).

Joogafilosofia, elämäntyyli ja opettajan etiikka 20 (+10) tuntia

Vaikka asana on tärkeä osa nykyajan joogaopetusta, jooga on niin paljon muutakin! Hyvä opettaja ymmärtää joogafilosofian perusteet, vaikka hän jäisikin opettamaan asanaa omassa työssään. Tämä kokonaisuus sisältää joogan lähtökohtana toimivan joogan 8-haaraisen tien perusteet ja ensimmäiset askelet (yama & niyama). Opimme tantra- ja hathajoogaan pohjaavan kehon energia-anatomian perusteet, pranayaman ja keskittymistekniikoiden linkittymisen asanaan - ja sen, mikä on joogafilosofian näkökulmasta joogan päämäärä. Luomme silmäyksen joogahistoriaan ja joogisiin traditionaalisiin teksteihin (keskeiset vedoista ja upanishadeista nousevat opit, Joogasutra, Bhagavad-Gita). Opit, mitä suuret joogakäsitteet, kuten meditaatio, mantraaminen, jne. tarkoittavat osana joogin polkua. 

Lisäksi tutkimme eri kehotyyppejä, ravitsemusta ja elämäntyyliä ayurvedan perusteiden näkökulmasta. Hahmotamme, mitä jooga ja joogaopettaminen tarkoittavat elämäntyylinä, eivät pelkkänä fyysisenä harjoituksena. Keskustelemme joogaopettamisen etiikasta osana ympäröivää joogayhteisöä ja yhteiskuntaa. Saat eväät tarkastella osaltasi myös tarpeellisen kriittisesti sitä, mitä kaikkea tänään opetetaankaan joogan nimissä - ja miksi hathajooga on kehittynyt vuosien saatossa sellaiseksi, kuin se länsimaissa tänään näyttäytyy.

Opetusharjoittelu 10 (+25) tuntia

Tämä moduli sisältää opetusharjoittelua, toisten opettajaharjoittelijoiden havainnointia sekä palautteen antamista ja saamista. Harjoittelemme avustustekniikoita ja annamme avustuksista toisillemme. Saat opettajilta ja muilta opiskelijoilta palautetta työskentelystäsi. Samalla itsevarmuutesi ja itsereflektiokykysi avustamisen kanssa kehittyvät. Otat tärkeitä askelia kohti valmistumisesi hetkeä, jossa sinulla on kaikki eväät aloittaa työ luotettavana ja osaavana joogaopettajana.

 

Ajankohdat:

 

(Haku auki)

1. moduuli: 17.1.–20.1.2019 (VM) pääopettajina Mia Jokiniva ja Hanna Manninen (aloitus to / 10.00)

2. moduuli: 22-24.2.2019 (VM) pääopettajana Hanna Manninen (aloitus pe 7.00, olet tervetullut majoittumaan to-iltana klo 20 alkaen)

3. moduuli: 22.–24.3.2019 (VM) pääopettajana Mia Jokiniva (aloitus pe 10.00)

4. moduuli: 4.-5.5.2019 (VM) pääopettajana Mia Jokiniva (aloitus la 7.00, tervetuloa majoittumaan edellisenä iltana klo 20 alkaen)

5. moduuli: 18.-21.7.2019 (VM) (aloitus to 10.00) Mia Jokiniva ja Jenni Morrison-Jack

6. moduuli 19.–22.9.2019 (VM) pääopettajana Mia Jokiniva (aloitus to / 17.00)

 

(Ryhmä täynnä)

1. moduuli: 17.5.–20.5.2018 (VM) pääopettajina Mia Jokiniva ja Hanna Manninen (aloitus to / 10.00)

2. moduuli: 13.–15.7.2018 (VM) pääopettajana Jenni Morrison-Jack (aloitus pe 7.00, olet tervetullut majoittumaan to-iltana klo 20 alkaen)

3. moduuli: 13.–16.9.2018 (VM) pääopettajana Mia Jokiniva (aloitus to 17.00)

4. moduuli: 3.–4.11.2018  (HKI) pääopettajana Mia Jokiniva (aloitus la 7.00)

5. moduuli: 10.–13.01.2019 (VM) pääopettajina Katja Keränen ja Mia Jokiniva (aloitus to / 10.00)

6. moduuli 1.3–3.3.2019 (VM) pääopettajana Mia Jokiniva (aloitus pe / 10.00)

******

Lopetamme jokainen moduulin viimeisenä päivänä n. klo 17.00 

*

Lähetä hakemus info@villamandala.fi otsikolla RYT200/Villa Mandala

 

Lataa koulutusesite tästä.

Friday
Jan242014

RYT200 Villa Mandalassa

 

I MODUULI:  

JOOGAN HISTORIA JA ASANAN JA ANATOMIAN PERUSTEET. Pääopettajina Mia Jokiniva (3 pv) ja vieraileva anatomiaopettaja Hanna Manninen, 1 pv. 

 

"Kiitos! Tämä moduuli oli aivan mieletön paketti. Tajunta ei meinannut riittää kun ymmärsin niin monta juttua yhden moduulin aikana. Toisaalta sain asananhistorian ymmärtämisessä oikeutuksen sille, että juuri asanan alueella meidän opettajien pitääkin osata puuttua "aina on tehty näin" -ohjeisiin ja kyseenalaistaa tutkimuksen avulla vanhat luutuneet totuudet. En malta odottaa, että pääsen lukemaan aiheesta lisää heti kotona!" P.K. 2014.

 

II MODUULI:   

JOOGAN SOVELLETTU ANATOMIA JA FYSIOLOGIA. Pääopettajana Hanna Manninen. (Kevään ohjelmassa opettajana Jenni Morrison-Jack)

 

"Osasin odottaa korkeaa opetuksen tasoa, mutta se mitä anatomiamoduulissa tapahtui, oli kyllä aivan lekalla päähän tyyppinen herätys siihen, miten valtavalla ammattitaidolla oppilaan kehoa voi osata tarkastella. Tahdon oppia vielä paljon lisää, vaikka näitäkin oppeja sulatetaan varmaan ainakin vuosi. Upeaa." A.L. 2015.

III MODUULI: 

JOOGAN ENERGIA-ANATOMIA. JOOGAN SISÄISET HAARAT JA RESTORATIIVISET HARJOITTEET. Pääopettajana Mia Jokiniva 

 

"Palaset loksahtelivat kohdalleen, kiitos. Oli kiva ymmärtää mitä kaikki erikoinen joogapuhe tunneilla tarkoittaa ja toisaalta myös huomata että eivät opetkaan aina tiedä mistä puhuvat, kun puhuvat chakroista jne. Pari kirjaa meni taas tilaukseen. Ja ne Mian aamuharkat, vau." 

"Tämän jälkeen on kiinnostava analysoida myös muiden opettajien tunteja. Enää kaikki ei näytäkään siltä, että opettajat 'laittaa juttuja vaan peräkkäin'. Sillä onkin paljon väliä mitä, miten ja missä kohti tuntia ohjaa. Eri asentojen fysiologiapointit ja turvallisuus myös restoratiivisissa asentolinjauksissa oli mulle uusi asia." S.S. 2014-2016.

IV MODUULI

KOREOGRAFIATYÖKALUT, SEQUENCING-TEKNIIKAT JA TUNTIRÄÄTÄLÖINTI. ASANAKLINIKAT. AYURVEDAN PERUSTEET. Pääopettajana Mia Jokiniva

 

"Kai mä olen sitten virallisesti joogahurahtanut, ja ai että tää on vapauttavaa!" H.K., liikunnanohjaaja 2015

V MODUULI

OPETTAMISEN FILOSOFIA JA JOOGAETIIKKA. AVUSTUSTEKNIIKAT JA APUVÄLINEIDEN KÄYTTÖ ASANAOPETUKSESSA. Pääopettajina Mia Jokiniva (2pv) ja Katja Keränen (2pv). 

 

"Tämä oli ehkä kiinnostavin ja innostavin moduuli kaikista! Avustaminen ja apuvälineiden ammattimaisen käytön opettelu eri tilanteisiin olivat todella tärkeää oppia oman työn tueksi." K.V. 2017.

VI MODUULI

OPETUSNÄYTÖT, HENKILÖKOHTAISET OPETUS- JA TEKNIIKKA-ANALYYSIT TYÖKALUIKSI TULEVAAN, LOPPUKOE, VALMISTUJAISET.  Pääopettajana Mia Jokiniva.

 

"En olisi ikinä uskonut, että jooga muuttaa elämäni näin täydellisesti - siis todella positiivisessa mielessä. Olen parempi ihminen, esimies, ystävä, näin kommentoivat monet tututkin. Kiitos jooga, kiitos Villa Mandala."  P.A. 2016.

 

"Mia laittoi itsensä taas likoon todella 100%:sti, itseään säästelemättä. Kuten muutkin opettajat, sain tästä moduulista todella paljon myös henkilökohtaista oppia, ja epävarmuudet karisivat sillä nyt tiedän, mihin olen ja haluan olla menossa kehittyessäni joogaopetuksen tiellä. Kiitos!"  Tuore joogaopettaja 2016.

 

”Villa Mandalan RYT200-joogaopettajakoulutuksessa oman joogaopettajuuden kehittäminen ja syventäminen huipentuivat videoitavaan ohjaustilanteeseen. Pedagogisen joogaopettajana kehittymisen näkökulmasta tämä videoitu ohjaustilanne tarjosi laaja-alaisen mahdollisuuden ymmärtää joogan opettamisen kokonaisuutta entistä kokonaisvaltaisemmin. Tämä kokonaisvaltaisuus avautui paitsi kokemuksena ja ymmärryksenä oman ohjaajuuden visuaalisesta ja auditiivisesta hahmottamisesta, myös erinomaisena oppimiskokemuksena joogaopettajakollegoiden oivalluksista joogaohjauksessa. Yhteistoiminnallisen oppimisen näkökulmasta videoiden katsominen avasi tärkeitä ja erilaisia näkökulmia toteuttaa korkeatasoista joogaohjausta.

Videon katseleminen ja reflektoiminen avasivat myös visuaalisesti huikean mahdollisuuden ymmärtää asanoiden linjaamisten keskeisiä haasteita sekä oman joogaharjoittelun tärkeimpiä tulevia painopistekohtia. Ajattelen videon käytön olevan pedagogisesti erittäin oivaltava ratkaisu syventää ja laadullisesti ymmärtää oman ohjaajapersoonallisuuden kokonaisvaltaista kehittämistä.

P.M., tuore joogaopettaja 2017.

 

"Mä lennän, mä leijun. Voiko tää olla totta - mun elämän paras vuosi! Mä oon niin onnellinen, että tulin juuri tähän koulutukseen juuri näiden ihmisten kanssa." Suullinen palaute joogaopekoulutuksen valmistujaisissa 2017.

 

Thursday
Jan232014

RYT200:n opettajat

 

Mia Jokiniva / Urban Mandala, Helsinki

Mia Jokiniva on koulutuksen pääopettaja, Villa Mandalan retriittikeskuksen perustaja ja sisältöjohtaja sekä joogastudio Urban Mandalan perustaja. Mia on myös VTM, stressinhallinnan fysiologiaan/psykologiaan erikoistunut business coach, ja Yoga Alliancen korkeimman (experienced RYT500) tutkintomäärän suorittanut joogaopettaja.

Hän on työskennellyt ammattilaisena tanssin, liikunnanohjaamisen ja joogan parissa yli 15 vuotta, ja kouluttautunut pitkälle yksilöllisen, teknisen ja anatomisen ohjaamisen perusteisiin myös joogan ulkopuolella. Muiden liikunta-alan opintojen ohella Mialla on useita eri suuntauksien joogaopettajan koulutuksia ja kahden vuoden ajalta erikoistumisopinnot joogaterapiaan. 

Mia on myös shamanismiin ja eri kulttuurien parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), ja on opiskellut maisteritutkinnon jatkoksi yliopistolla ja yksityisissä kouluissa pitkään hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa, sanskriittia sekä liikuntalääketiedettä. Mia lisäkouluttautuu lyhyemmissä joogan ja joogafilosofian koulutuksissa jatkuvasti joogakouluissa ja ashrameissa ympäri maailmaa. 

Mian tyyliin kuuluu oman osaamisen kriittinen haastaminen ja ajan hermolla pysyttely joogafilosofian ja jooga-anatomian kehittyvän tiedon suhteen. Mia on tutkinut ja harjoittanut joogan ohella lukuisia muita kehomielen metodeja sekä käyttää joogakramassa asanan ohella tanssitekniikoiden ja hengitys- ja rentoutusterapian erilaisia kehoa vapauttavia ja kehomieli-koherenssia lisääviä elementtejä. 

Hanna Manninen / Turku

 on  jooga- ja pilatesopettaja ja liikunta-alan moniosaaja, joka on työskennellyt liikunnan parissa yhteensä yli 15 vuotta. Hän on toiminut myös ryhmäliikunta- ja joogakouluttajana Suomen voimisteluliitossa ja Suomen suurimmissa liikuntakeskuksissa yli 10 vuoden ajan. Hanna on myös kehittänyt useita ryhmäliikunta- ja joogakonsepteja sekä ohjannut vuosien ajan tunnetuissa liikuntatapahtumissa. 

Hanna on suorittanut joogaopettajana laajimman Yoga Alliancen opintomäärän (RYT500, Villa Mandala). Aiemmin hän on joogannut pitkään, opiskellut astangajoogaa yksityisopetuksessa sekä suorittanut lyhyempiä joogakursseja ja workshoppeja (SAFE, Bandha Yoga).  Hanna on myös laajan PilatesHealth (550h) koulutuksen suorittanut pilatesopettaja. Lisäksi Hanna on FM (engl. filologia) sekä ruotsin ja liikunnan aineenopettaja. Hannan kokemus, osaaminen ja näkemys opettajuuden eri osa-alueista on laaja myös siksi, että hän on toiminut niin ikään liikunnan tuntiopettajana peruskoulussa, lukiossa sekä yliopistolla opettajankoulutuslaitoksessa.

Hanna on koulutukseltaan myös pitkään alalla työskennellyt FAF ja Trainer4You ryhmäliikuntaohjaaja, FAF personal trainer sekä UKK instituutin kouluttama ravitsemuskouluttaja. Hanna on vuosien varrella suorittanut muun ohessa monia lyhyempiä ohjaajakoulutuksia mm. Somatic Stretching, Pilates Reformer 1, LM BodyBalance sekä erinäisiä raskausajan liikuntaan liittyviä koulutuksia. 

Hanna tunnetaan liikunnan arvostettuna ammattilaisena, joka on erityisesti kiinnostunut joogaopetuksessaan anatomiasta ja fysiologiasta sekä ihmisten henkilökohtaisten tarpeiden huomioimisesta, eli liikkeiden modifioinnista asiakkaille sopiviksi. Hanna on lempeä mutta tarkka opettaja, jonka kursseille tullaan yhä uudelleen hakemaan ymmärrystä omasta kehosta ja sen toiminnasta.

 

Katja Keränen, Helsinki

Katja Keränen on liikuntamaailman arvostettu ohjaajakonkari. Hän on myös terveystieteiden maisteri, FM teoreettisen filosofian pääaineesta ja filosofian jatko-opiskelija tutkimusaiheena neurotieteet ja kehon fenomenologia.

Katja on myös FAF personal trainer, pilatesohjaaja, forzaohjaaja ja iyengarjoogaan erikoistunut yogini, joka on opettanut joogaa jo yli 15 vuotta. Katjalla on myös tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot takanaan. Katja aloitti oman joogaharjoittelunsa reilut 20 vuotta sitten. Ensimmäinen kosketus iyengarjoogaan tuli noin kymmenen vuotta, sitten laji vei mennessään ja sillä tiellä Katja on edelleen.

Katja kehittää itseään jatkuvasti kouluttautumalla Suomessa ja ulkomailla, ja hänellä on suomalaisittain korkeimman tason opetuslupa (Jun 2 sertifikaatti) laajaa kouluttautumista vaativan iyengarjoogan opettamiseen. Katja on opiskellut myös Iyengarien perheen luona Intian Punessa ja tähtää paraikaa kolmostason sertifikaattiin iyengarissa.

Muun työnsä ohessa Katja toimittaa muun muassa lukion psykologian ja terveystiedon oppimateriaaleja sekä työskentelee laaja-alaisesti liikunta-alalla ja hyvinvointitapahtumien parissa.

Hänen missionsa on saada ihmiset ikään, kokoon, näköön tai kuntoon katsomatta innostumaan joogan moninaisista elämyksistä, hyvästä olosta ja niiden avaamista itsensä kehittämisen mahdollisuuksista. Villa Mandalan RYT200-koulutuksessa Katja opettaa iyengarin lattia- ja seinätyöskentelyä.

 

Jenni Morrison-Jack  / Australia, IhanaYoga

Suomalais-australialainen Jenni Morrison-Jack on hurmannut Villa Mandalan joogaopettajakoulutuksien anatomiaopettajana jo viisi vuotta. Jenni tunnetaan tieteen ja tutkimuksen pedanttina rakastajana, jonka tinkimätön työ haastaa jatkuvasti joogamyyttejä ja muka-totuuksia, ja tuottaa koulutettaville virtana ahaa-elämyksiä, uusia oivalluksia ja vanhan tiedon korvaamista uudella, toimivammalla. 

Jenni opettaa positiviisella, kannustavalla ja mukaansa tempaavalla otteella, joka on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti arvostetun joogaopettajan. Jennin oma joogatekniikka, häkellyttävä anatomian ymmärrys sekä omien tietojen eteenpäin opettamisen taito pitävät kuulijan otteessaan taatusti. Koulutuksien jälkeen oppilaat ovat yleensä mykistyneitä - ja palaute on seuraavanlaista: "Minusta tuntuu, että sain tästä yhdestä koulutusviikonlopusta enemmän joogamielessä kuin koko fysioterapian opinnoistani tänä vuonna - KIITOS." Juuri tämä onkin Jennin työ; suodattaa joogeille ja joogaopettajille oleellisin tieto hurjasta tietomäärästä, jonta tutkimus tuottaa vuosittain.

Jenni haluaa, että Sinun tietosi oppilaana ovat aina yhtä päivittyneet kuin hänen omat tietonsa opettajana. Tämä on Jennin eräs ihaltavimmista opettajan piirteistä; hän todella jakaa osaamistaan säästelemättä ja mitään panttaamatta ja työskentelee kanssasi, kunnes ymmärrät kaiken haluamasi aiheesta.

Jenni opettaa nykyään päivätöikseen studiollaan Melbournessa ja kouluttaa jooga-anatomiaa omien jatkokoulutuksiensa lisäksi myös kuuluisassa Australian Yoga Academyssa. Jenni on niin ikään health coach (New York), Australian LuluLemonin lähettiläs ja Australian Yoga Journalin kirjoittaja. Jenni on vastikään tullut myös pienen prinsenssan äidiksi, joten arjen joogaa tulee harjoitettua siinäkin. Jenni on erikoistunut urheilulääketieteeseen ja huolehtii koulutuksemme joogaterapian, fysiologian ja anatomian osioista. 


Jennillä on sertifikaatti seuraavista opettajakoulutuksista: Classical Ashtanga Yoga Certificate, 300h level teacher training, Pranava Yogadhama, Mysore Advanced Diploma of Yoga Teaching, 500h level training, Australian Yoga Academy, Melbourne Applied yoga anatomy and physiology, 150h training with Simon Borg-Olivier, Yoga Synergy, Sydney Certified to teach by Nicky Knoff, 212h level “Foundations” training, Knoff Yoga School, Cairns Calligraphy Yoga Teacher Training, 100h level training with Master Zhen Hua Yang, Melbourne.

 

  

 

Wednesday
Jan222014

Mitä kurssilla oppii?

Jokainen RYT-200-kouluksi Yoga Alliancen hyväksymä taho valitsee koulutuksensa sisällölliset painopisteet sekä metodologiset/didaktiset menetelmänsä itse. Me olemme halunneet panostaa laaja-alaiseen ihmiskehon anatomiseen ja fysiologiseen ymmärykseen osana harjoittelua, jotta jooga tukisi holistista hyvinvointia tämän päivän arjessa eikä muuttuisi pelkäksi egon työkaluksi, pakottavaksi kehoa (ja mieltä) rikkovaksi puskemiseksi.

Jooga on toki muutakin kuin asanaa. Toivomme myös jokaisen opettajamme saavan perusosaamisen joogafilosofiasta ja sen kirjallisista perusteoksista. Perehdymme paitsi joogisen etiikan perusteisiin, myös pranyamaan sekä erilaisiin keskittymis- ja tarkkaavaisuusharjoituksiin, jotka tukevat joogin kykyä meditaatiotreeniin myöhemmin. Tutkimme sitä, mikä on filosofisista kantimista katsellen joogan päämäärä, ja pyrimme vastaamaan usealla tavalla kysymykseen siitä, "mitä jooga on".

Käymme läpi monipuolisesti myös hathajoogan ja muiden joogatyylien kehittymisen historiaa. Joogan historiallisen viitekehyksen ja erilaisten joogamuotojen ja lajien ymmärtäminen antaa mahdollisuuden tarkastella joogaa ja joogaharjoittelua avarakatseisesti, riittävästä perspektiivistä - ja myös toisinaan itsekriittisesti.

Haluamme antaa lisäksi työkaluja siihen, kuinka kohdata professionaalisti psyykkisesti ja fyysisesti erilaisia ihmisiä, jotka saapuvat erilaisine tarpeineen joogatunneille. Jokaisella oppilaalla on oikeus tulla kohdatuksi turvallisessa ympäristössä, jossa opettajan tehtävä ei ole loistaa tai olla kumartelun kohde, vaan jossa opettaja on palvelemassa ammattitaidollaan ja osaamisellaan oppilastaan tämän yksilöllisellä joogatiellä eteenpäin.

Manuaalimme on kiitetty ja kattava myös jooga-anatomian ja fysiologian perusopuksena - toiminnallinen jooga-anatomia kun on aivan muuta kuin se, missä mitkäkin lihakset sijaitsevat ja millainen latinankielinen nimi milläkin luulla on.

Koulutuksissamme on vuosien mittaan opiskellut kymmeniä fysioterapeutteja, useita osteopaatteja, toimintaterapeutteja ja lääkäreitä - ja heidän kiitoksensa koulutuksemme anatomisen ja fysioterapeuttisen osaamisen tasosta on saanut meidät uskomaan siihen, että monialaiseen tutkimukseen nojaava jooga-asanan ja hengitysharjoituksien opetustyylimme tarjoaa tärkeän lisän suomalaisen joogaopetuksen kenttään. Pyrimme kehittämään ja laajentamaan asiantuntijoidemme osaamista jatkuvasti ja antamaan edelleen nämä työkalut myös sinun käyttöösi opiskelijana. 

KENELLE KOULUTUS ON SUUNNATTU? 

Joogaa vähintään 3-5 vuotta säännöllisesti (n. 3-5 krt / vk) harjoitelleille. Keskustelemme poikkeustapauksista kanssasi mielellämme, kirjoita meille ja kysele lisää.  

OPETTAJAT? HAKUKRITEERIT? 

Katso lisätiedot alapuolelta

OHJELMA?

Kattavat ohjelmasisällöt löydät yltä. Opiskeluaika vietetään intensiivityylillä retriittikeskuksessa yöpyen sekä muutamassa modulissa Urban Mandalassa ilman täyshoitoa opiskellen. Päivien kesto on n. 6.30-19.00. Myös levon tarve on huomioitu.

HINTA?

Kustannukset sisältävät 200 tunnin RYT / usean viikon intensiivijaksot täysihoidolla, majoituksella ja kokopäiväopetuksella ylellisessä resort-tyylin retriittikeskus Villa Mandalassa sekä yhden moduulin ilman täysihoitoa Helsingissä. Mukaan kuuluu myös joogaopettajan manuaali, netissä tapahtuva konsultointi moduuleiden välillä, sekä se, että opettaja seuraa ja neuvoo omaa harjoitustasi henkilökohtaisesti koko kurssin ajan. Ekstraa meidän koulutuksessamme on myös henkilökohtaisesti saamasi varsinaisen opetuksesi arviointi/ohjaus opetusnäytteiden muodossa. Saat myös halutessasi omiin opetusharjoitteluihisi ohjausta ja neuvoja intensiivijaksojen välillä. Koko opettajakoulutuksen hinta ruokailuineen ja majoituksineen 5199,-. Koulutuksen voi maksaa yhdessä, kahdessa tai neljässä erässä.

Huomaathan, että useat suomalaiset, vastaavat ammattiin valmistavat koulutukset (LCF-life coaching, Somatic Pilates -ohjaajakoulutus etc.) sisältävät vähemmän opetustunteja ja ovat hinnakkaampia ILMAN majoituksia ja ruokailuita... 

Wednesday
Jan222014

Hakukriteetit RYT 200

MITEN HAEN MUKAAN?  

Lähetä hakemus osoitteeseen info@villamandala.fi ja kerro hakemuksessa:

a) liikunta- ja harjoittelutaustasi ja nykyinen joogan harjoittelurytmisi

b) miksi joogan tie kutsuu sinua opettajuuteen

c) merkityksellisin oma opettajasi ja se, mitä olet pitänyt tärkeimpänä oppinasi häneltä

d) lähetä liitteenä joko opettajasi suositus, ja/tai valokuva itsestäsi alaspäin katsovassa koirassa ja soturi 2 -asennossa (älä huolestu kuvien laadusta, kännykkäkamera kelpaa mainiosti).

Jos tunnet koulutuksen kutsuvan Sinua, lähetä hakemuksesi rohkeasti: emme mittaa opettajuutta vain häikäisevillä asennoilla ja muilla jo opituilla seikoilla, tärkeämpää on oma motivaatiosi kasvaa ja jakaa joogan parissa. Me kaikki aloitamme  opettamisen jostakin!

KENELLE? Oletko harjoitellut joogaa jo useamman vuoden säännöllisesti? Tunnetko, että nyt on aika ottaa seuraava askel ja syventää omaa osaamista kohti opettamista? Arvostatko lämminhenkistä mutta vaativaa koulutusohjelmaa, joka tarjoaa maailmanlaajuisesti arvostettua ja silti yksilöllistä opetusta? Jos tahdot valmistua opiskelustasi kansainvälisin standardein päteväksi, Yoga Alliancen hyväksymäksi joogaopettajaksi, mutta et halua vain juosta koulutusta läpi saadaksesi paperilappusen, vaan sen sijaan todella oppia itsestäsi ja opettamisesta uutta, tämä on sinun koulutuksesi.